שאלות ותשובות-
תואר ראשון בצילום

תוכנית הלימודים בתואר ראשון בצילום כוללת קורסים המבוססים על למידה עיונית של השימוש במצלמה והיסטוריית הצילום ולמידה מעשית של תחומי הצילום והקולנוע: צילום אנאלוגי (חדר חושך), צילום דיגיטלי, צילום וידאו, קולנוע בימוי ועריכה. לאחרונה נוספו לתוכנית הלימודים קורסים העוסקים בצילום ו- AI.

התוכנית ללימודי תואר ראשון בצילום (מסלול קולנוע) מיועדת לאנשים סקרנים, בעלי תשוקה לצילום וקולנוע שרוצים לספר סיפורים בתמונות ולפגוש מקומות ואנשים חדשים. כאלו ששואפים להיות צלמים, במאים, עורכים או מפיקים, משפיעים בתעשייה, בעולם האמנות והתרבות עם דגש על התפתחות אישית ומקצועית.

ניתן להתעדכן בתנאי הקבלה בעמוד החוג באתר האוניברסיטה.

היתרון בלימודים אצלינו נעוץ בסגל המרצים שלנו, אנשי מקצוע מהשורה הראשונה עם הכרה בינלאומית, מנחים כל סטודנטית וסטודנט בבחירת הדרך המקצועית המתאימה לו/ה – בין אם מדובר באמנות, אופנה, צילום מסחרי או צילום תיעודי.

בתואר תקבלו כלים מקצועיים בתחומי הצילום, תאורה, תסריט עריכה ובימוי. כך תוכלו לגבש טביעת אצבע ולבטא את הקול הייחודי שלכם. במסגרת תוכנית הלימודים ניתנת לכל סטודנט וסטודנטית אפשרות התמחות בתחומי הצילום והקולנוע. הסדנאות המעשיות מפגישות את הסטודנטים עם ציוד מתקדם להפקה, עריכה וצילום. בנוסף אופי הלימודים הדינמי מאפשר סיורי צילום והתנסות מעשית ממושכת בכלי צילום שונים.

כשתסיימו את התואר תוכלו למצוא את עצמכם כמו הבוגרים והבוגרות שלנו משתלבים במקצועות מעולמות הצילום, ההפקה, האמנות הבימוי והקולנוע. במהלך לימודיכם, תרכשו כלים וטכניקות מעשיות וכך תבנו את תיק העבודות. קרבת המרצים לתחומי התעשייה מפגישה את הסטודנטים תדיר עם אפשרויות לשיתופי פעולה רבים בתחומים שונים.

כן, ההשתלבות בתעשייה מתחילה כבר בשנה ד’ תוך השתלבות בסטאז’ מקצועי על פי בחירת הסטודנטים. אנו משתפים פעולה עם אמנים, חברות הפקה ומוסדות שונים שמסייעים להשתלבות בעולם המקצועי ולהתפתחות המקצועית.  הסטודנטים שלנו משתתפים במהלך הלימודים באירועי תעשייה מתחומי הצילום והקולנוע – תערוכות, פסטיבלים, ואירועי פיצ'ינג בינלאומיים. בנוסף החוג מקיים תחרות צילום שנתית יוקרתית ע"ש הצלם מיכה קירשנר בסך פרסים של עד 30,000 ₪.

תוכלו להמשיך אצלנו בבית הספר לעיצוב ללימודי תואר שני בעיצוב סביבות למידה – תוכנית המושתתת על מספר תחומי ידע: אדריכלות, עיצוב ותקשורת חזותית כמעבירי תוכן וכיוצרי תוכן, תפיסה, קוגניציה, חישה ולמידה, הנתמכים בטכנולוגיות מתקדמות.  בנוסף ניתן להמשיך ללימודים במסלול לימודי תואר שני מחקרי בתחומי תרבות וקולנוע באוניברסיטת חיפה. לפרטים נוספים על התואר השני בעיצוב סביבות למידה לחצו כאן.

בנוסף, תוכלו לבדוק את האופציות המגוונות בלימודי תואר שני באוניברסיטת חיפה.

קמפוס המושבה ממוקם בלב המושבה הגרמנית בחיפה – מקום עם השראה בכל פינה, שדוגל בדו-קיום וכבוד הדדי בין א.נשים. במרחק הליכה תוכלו ליהנות מבירה מעולה בסוף יום לימודים או לקפוץ לים כדי לנקות את הראש.

חיפה בכלל והמושבה הגרמנית בפרט, מגלמות בתוכן את העבר, ההווה ובעיקר את העתיד. העיר על כל גווניה, מהאנשים והפסיפס התרבותי ועד למקומות בהם פורחת סצנה אמנותית תוססת ועשירה, היא חלק בלתי נפרד מהחיים הסטודנטיאליים ומשולבת בתוכניות הלימודים השונות שאנחנו מציעים.

בקמפוס שלנו תמצאו מקום שבו רעיונות חדשים יכולים לבוא לידי ביטוי ללא פחד וכל אחד או אחת יכולים למצוא בו את הנתיב הייחודי שלהם להשפיע ולהצליח.

על תיק העבודות לכלול אחת מהאפשרויות הנ"ל:

– 10-15 צילומים מודפסים (לא דרך פלאפון / לפטופ) בגודל A4.

– סרט קצר שביימתם / צילמתם באורך של לפחות 5 דק' באיכות צפייה גבוהה.

– תסריט באורך של לפחות 15 דק' שכתבתם / טקסט אחר ( סיפור קצר, שירה) באורך של לפחות 3-5 עמודים.

מבחני המיון בוחנים מיכלול של מיומנויות ויכולות בדגש על יצירתיות וחשיבה מושגית, שאינן בהכרח מבוססות על יכולת צילום.

אנו מחפשים במועמדים יצירתיות, סקרנות, מבט חוקר של המציאות באמצעות שלל מדיומים: צילום, קולנוע, כתיבת סיפור קצר, ציור. לכן לא בהכרח יש להגיש תיק עבודות בצילום – ככל שיש לכם מגוון של יכולות ועבודות – תביאו אותן.

מטרתם של מבחני המיון היא לאפשר לגורמים המקצועיים לראות את הפוטנציאל הטמון במועמד/ת, כך שנוכל במסגרת הלימודים להכשירו ולהביא את יכולותיו למקסימום.

הדרך הכי טובה להתכונן היא לדעת להסביר מה מושך אתכם בתוכנית הלימודים ולמה אתם מתאימים אליה. תנסו לספר על עצמכם בצורה האותנטית ביותר ולהביא דוגמאות מעבודות שעשיתם שאתם גאים בהן.