סרט The Landscape of Childhood | תקש"ח | 2017

אודות ביה"ס לעיצוב

הלימודים בבית הספר לעיצוב מיועדים למי מכם/ן שרוצה להיות חלק מחיבור ראשון מסוגו בהשכלה הגבוהה בישראל – בין עיצוב לאוניברסיטה, שיפתח בפניכם/ן עולם מלא באפשרויות חדשות ושיתופי פעולה פורצי דרך שאין בשום מקום אחר בארץ.
תוכלו ללמוד אצלנו תואר ראשון בחוגים: עיצוב תקשורת חזותית, ארכיטקטורה, צילום ועיצוב אופנה, ותואר שני ייחודי בעיצוב סביבות למידה.

תכניות הלימודים שלנו משלבות ידע, מיומנות, פתיחות, סקרנות, רגישות חברתית, דמיון, יצירתיות, חשיבה, יחס אישי, הערכה וביקורת עצמית. כל זאת בסביבת למידה מתקדמת וחדשנית המעמידה לרשות הסטודנטים/יות את התנאים והכלים הנדרשים כדי שיוכלו לממש את הפוטנציאל שלהם/ן.

ג'ואנה שמס | ארכיטקטורה | 2022

הסטודנטים/יות שלנו זוכים/ות ללמוד מסגל אקדמי מקצועי ומסור, הכולל מרצות ומרצים מובילים בתחומם שעובדים מסביב לשעון כדי להכין אותם/ן להיות מעצבים מובילים ויצירתיים.

החזון שלנו כמוסד אקדמי הוא להרחיב עבורם/ן את האופק התעסוקתי כך שעם צאתם/ן מהלימודים אל שוק עבודה תחרותי ודינמי, יעמדו לרשותם/ן כל הכלים כדי להצליח מגובים בידע, מיומנות מקצועית ועומק תרבותי כבוגרי ובוגרות בית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה.

ראש ביה"ס לעיצוב-

פרופ' לאה פרץ

צילום: רון קדמי

"ייחודו של בית ספר לעיצוב בתוך אוניברסיטה הוא בהצטלבות בין ידע משדות מחקר ותרבות מגוונים לבין דיסיפלינות עיצוב, מפגש המוביל ליצירתיות וחדשנות יוצאי דופן"

פרופ' לאה פרץ הגיעה לשנקר כמרצה לתולדות האמנות והעיצוב בשנת 1989 לאחר שנים של הוראה ואוצרות בבצלאל. לאחר עבודה במקביל בבצלאל ושנקר מונתה ב- 1994 לראש המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר.

במהלך 22 השנים בהם כיהנה כראש המחלקה גיבשה תכנית לימודים בין תחומית שהייתה הראשונה בארץ לחבר בין עיצוב אמנות, הנדסה וטכנולוגיה. לאורך השנים יזמה עודד וניהלה שיתופי פעולה רבים עם גופי תרבות ציבוריים, מוסדות אקדמיים, חברות מסחריות ופרויקטים של מעורבות חברתית.

המחלקה של עיצוב אופנה תחת הנהגתה של לאה פרץ זכתה להכרה בין לאומית נרחבת באיכות תכנית הלימודים ורמת בוגריה, זכייתם באין ספור תחרויות ופרסים בין לאומיים יוקרתיים והשתלבותם המהירה של בוגריה בתעשייה הישראלית והבין לאומית.

ב- 2017 דורגה במקום ה- 6 מבין 50 בתי הספר הטובים ביותר בעולם לעיצוב אופנה, ובמקום הראשון מבחינת חווית למידה. הישג בין לאומי חסר תקדים באקדמיה הישראלית.

מאז מונתה כראש בית הספר לעיצוב של אוניברסיטת חיפה חותרת פרופ' לאה פרץ ליישם את ניסיונה בבתי ספר לעיצוב המובילים בישראל ליצירת שיח בין תחומי ראשון מסוגו באוניברסיטה בישראל דרך דיאלוגים ושיתופי פעולה בין הסטודנטים לעיצוב עם 6 הפקולטות השונות של אוניברסיטת חיפה.

צילום: רון קדמי