ברכות למור פרידברג על זכייתה בתחרות קרן ארמון

פרויקט "תכנון אילת כעיר נמל קולטת" של הסטודנטית מור פרידברג מהחוג לארכיטקטורה זכה במקום הראשון בפרס קרן ארמון לתכנון בפריפריה. הקרן על שם משה ומרים ארמון ז"ל, הוקמה בשנת 2014 על ידי הלל ואלי ארמון, להנצחת זכרם של הוריהם. הקרן הציבה לעצמה מטרה לעודד סטודנטים לארכיטקטורה הבאים מהפריפריה ופועלים למענה והיא מעניקה מדי שנה מלגות לסטודנטים לאדריכלות, אשר מתכננים עבודות על הפריפריה במדינת ישראל. הבחירה בזוכים נעשתה על-ידי וועדת שיפוט הכוללת אדריכלים ואנשי ציבור.

הפרויקט בוצע במסגרת סטודיו לתכנון אורבני שנה ד', שעסק באילת כעיר נמל וכעיר קולטת בשעת חירום תוך שיתוף עם עירית אילת. הסטודנטים התבקשו להציע אפנים להתפתחות העיר כעיר נמל גמישה אשר יכולה לגדול בעתיד ולקלוט תושבים המפונים מאזורי אסון (כדוגמת העוטף) אשר לפרקי זמן ממושכים ומשתנים או קבועים הופכים להיות חלק מהעיר.

הפרויקט של מור, בהנחייתה של ראש החוג לארכיטקטורה, ד"ר אדר' דנה מרגלית, מייצר מרכז עירוני חדש לעיר אילת, על גדותיו של נמל ימי חדש, במיקומו של נמל התעופה שפונה מלב העיר.

הנימוקים לזכיית הפרויקט
"בכוחו של חזון הפרויקט ואופן מימושו האדריכלי והאורבני המוצע לשנות לטובה מן היסוד את המבנה האורבני של אילת באופן שתיווצר אינטגרציה בין שני חלקי העיר ובין שתי אוכלוסיות העיר, התושבים והאורחים, שיעברו למרכזה האורבני החדש הן מן הים והן מן היבשה. התכניות וההדמיות המוצעות משכנעות מבחינת אופי הבינוי המוצע אשר יוצר שתי דפנות עירוניות מובהקות משני צידי הלגונה שתשמש גם כנמל נוסעים לליבה של העיר, בדומה לערי נמל קיימות שהיוו מקור השראה לפרויקט. העובדה שחלק זה של העיר עדיין פנוי מהווה הזדמנות לחיבור חלקיה באמצעותו והפרויקט המוצע עושה זאת באופן ראוי, מעורר תקווה לאפשרות של עתידה של אילת כעיר נמל תיירותית מוצלחת הנמצאת בקצה הדרומי המרוחק של ישראל".

 

לכתבה המלאה